UNIUNEA EUROPEANA Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Primaria Panciu Instrumente structurale
Română | English

Dragobete – simbolul începutului primăverii şi al dragostei la români

Adăugat pe Feb 20, 2014 | fără comentarii

Dragobete – simbolul începutului primăverii şi al dragostei la români

 

Sâmbătă, 22 februarie 2014, de la ora 17.30, Casa Orășenească de Cultură  din Panciu găzduiește spectacolul intitulat „Dragobete – simbolul începutului de primăvară și al dragostei la români“.

Evenimentul este organizat, în parteneriat, de Liceul Teoretic „Ioan Slavici“,  Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza și Casa Orășenească de Cultură, cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu.

„Primăria Orașului Panciu a susținut întotdeauna manifestările care promovează tradițiile locale ce au legătură cu venirea primăverii. Una dintre aceste tradiții, veche de sute de ani, este cea referitoare la Dragobete, cunoscut ca un simbol al dragostei la români. Spectacolul de sâmbătă vorbește despre dragoste și venirea primăverii, așa cum este ea reprezentată în tradiția locală a comunității din orașul Panciu. Din acest motiv, am hotărât ca evenimentul să fie inclus în programul manifestărilor prilejuite de finalizarea proiectului «Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din Oraşul Panciu, Judeţul Vrancea»“, a declarat viceprimarul orașului Panciu, domnul Iulian Nica. 

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

thomas davisthomas davis