UNIUNEA EUROPEANA Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Primaria Panciu Instrumente structurale
Română | English

Concursul interjudețean de mărțișoare și-a desemnat câștigătorii

Adăugat pe Mar 7, 2014 | fără comentarii

Concursul interjudețean de mărțișoare și-a desemnat câștigătorii

Vineri, 7 martie 2014, Casa de Cultură din Panciu a găzduit etapa finală a Concursului interjudețean de mărțișoare „Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație“ – Ediția a IV-a.

Concursul a fost organizat de Cercul de Artă Textilă de la Clubul Copiilor din Panciu, reprezentat de maistrul instructor Lenuța Panaete, în parteneriat cu Primăria și Casa de Cultură Panciu, Palatul Copiilor Focșani și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și a făcut parte din manifestările prilejuite de finalizarea proiectului cu finanțare europeană „Tradiție și spiritualitate pănceană – proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din Orașul Panciu, Județul Vrancea“.

La eveniment au participat, ca invitați, domnul Iulian Nica, viceprimarul orașului Panciu și directoarea Palatului Copiilor Focșani, doamna Didina Mocanu.

Juriul, al cărui președinte a fost directoarea Casei de Cultură, domnișoara Camelia Gabriela Ciobotaru, a evaluat peste 200 de mărțișoare provenite de la 25 de Cluburi și Palate ale Copiilor din 20 de județe și a acordat 41 de premii și mențiuni. Secțiunile de concurs au fost „Mărțișoare tradiționale“, „Mărșișoare neconvenționale“ și „Mărțișoare din materiale reciclabile“.

Festivitatea de premiere a fost precedată de un program artisitic susținut de elevii clasei a II-a B, îndrumați de profesoara Anișoara Vizitiu și maistrul instructor Maria Cristescu, de la Cercul de Creație-Confecții și Tapiserie, de la Clubul Copiilor Panciu.

La același eveniment, coordonatoarea concursului, Lenuța Panaete, a acordat Diplome de onoare viceprimarului Iulian Nica și tuturor membrilor juriului.

Viceprimarul Iulian Nica a adresat felicitări tuturor celor care au contribuit la organizarea și reușita ediției a IV-a a concursului. „Mă bucur că orașul Panciu este gazda acestui concurs care promovează una dintre cele mai vechi și mai frumoase tradiții românești, cea a Mărțișorului. De asemenea, mă bucur și de faptul că, la ediția 2014, au participat jumătate din județele din țară. Sperăm ca, începând cu ediția a V-a, care va avea loc în 2015, concursul de mărțișoare să aibă un caracter național, fapt care va asigura participarea copiilor din toată țara“, a declarat viceprimarul Iulian Nica. 

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

thomas davisthomas davis