UNIUNEA EUROPEANA Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Primaria Panciu Instrumente structurale
Română | English

Concurs interjudețean de mărțișoare: „Firul alb și firul roșu – între tradiție și inovație“

Adăugat pe Mar 5, 2014 | fără comentarii

Concurs interjudețean de mărțișoare: „Firul alb și firul roșu – între tradiție și inovație“

Vineri, 7 martie 2014, de la ora 12.00, Casa de Cultură din Panciu va găzdui cea de-a IV-a ediție a Concursului Interjudețean de Mărțișoare „Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație“.

Concursul este inițiat de Cercul de Artă Textilă, de la Clubul Copiilor Panciu,  reprezentat de maistrul instructor Lenuța Panaete și este organizat, în parteneriat, cu Primăria și Casa de Cultură Panciu, Palatul Copiilor Focșani și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

„Scopul proiectului constă în valorificarea potențialului creator al copiilor, dornici de frumos, prin desfășurarea unor concursuri și activități extracurriculare“, precizează maistrul instructor Lenuța Panaete.

La ediția a IV-a a concursului „Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație“ au confirmat participarea 20 de cluburi și palate ale copiilor din peste 17 județe, printre care Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Gorj, Bihor, Mureș, Giurgiu, Vaslui și Vrancea.

Viceprimarul Iulian Nica a declarat că, în 2014, concursul este inclus în programul manifestărilor prilejuite de finalizarea proiectului cu finanțare europeană „Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, județul Vrancea“.

 „Mărțișorul este un simbol al începutului de primăvară, al renașterii naturii, dar și al speranței. Obiceiurile legate de mărțișor sunt pe cât de vechi, pe atât de frumoase și trebuie să ne mândrim cu faptul că ele sunt specifice doar poporului român. Avem o datorie morală față de strămoșii noștri de a păstra, de a promova și de a transmite generațiilor următoare aceste tradiții.  Tocmai de aceea, Primăria Orașului Panciu susține inițiativa Clubului Copiilor de a organiza acest concurs de mărțișoare pe care l-am inclus în programul manifestărilor prilejuite de finalizarea proiectului «Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din Oraşul Panciu, Judeţul Vrancea»“, a declarat viceprimarul orașului Panciu, domnul Iulian Nica. 

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

thomas davisthomas davis