UNIUNEA EUROPEANA Guvernul Romaniei Ministerul Dezvoltarii Primaria Panciu Instrumente structurale
Română | English

100 de lampioane în văzduh la „Ora Pământului”

Adăugat pe Mar 30, 2014 | fără comentarii

100 de lampioane în văzduh la „Ora Pământului”

Sâmbătă, 29 martie 2014, „Ora Pământului” a fost marcată, la Panciu, prin lasarea unui număr de 100 de lampioane, de către elevii liceelor „Al. I. Cuza”  şi „Ioan Slavici”.  Aceştia au mai realizat şi o ilustraţie de lumânări cu mesajul „PANCIU 60+”.

Acţiunea, coordonată de viceprimarul Iulian Nica, s-a desfăşurat în Parcul Central, în intervalul orar 20.30-21.30, când iluminatul public a fost oprit, ca urmare a celebrării „Orei Pământului 2014”. Cu acelaşi prilej, păncenii au mai participat şi la o sesiune de observaţii astronomice, organizate de Astroclubul Panciu, coordonat de profesorul Valeriu Jalbă Bandrabur.

Evenimentul din data de 29 martie 2014 a marcat sfârşitul campaniei derulate pe parcursul întregii săptămâni pentru conştientizarea populaţiei asupra impactului negativ pe care îl are asupra mediului consumul necontrolat de resurse energetice. Activităţile au fost desfăşurate, în parteneriat, de către Primăria Oraşului Panciu, Casa Orăşenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, Clubul „ECOMED” şi Asociaţia „PROTHA”.

Viceprimarul oraşului Panciu, domnul Iulian Nica, şi-a exprimat convingerea că, şi în 2014, manifestările dedicate „Orei Pământului” au reprezentat un succes pentru comunitatea locală şi a mulţumit păncenilor pentru participarea lor la acest eveniment.

„Consider că, acţiunile noastre, ale celor direct implicaţi în organizarea evenimentului intitulat «Ora Pământului 2014» au reprezentat un succes şi că locuitorii oraşului Panciu au înţeles de ce este important să protejăm mediul înconjurător, prin economisirea resurselor de energie electrică. Le mulţumesc tuturor păncenilor care au răspuns pozitiv apelurilor noastre şi, timp de o oră, au stins luminile în casele lor sau în locurile în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, am demonstrat cu toţii că suntem solidari cu oamenii din întreaga lume care doresc să trăiască într-un mediu nepoluat şi sănătos!”, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

thomas davisthomas davis